menu Home
Andorra

Els síndics inicien a Canillo una ronda de visites institucionals als set comuns

Ràdio Valira | 22 de maig de 2023

Andorra la Vella.- El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, han iniciat aquest dilluns una ronda de visites institucionals als set comuns que es farà per ordre protocol·lari. D’aquesta manera, Ensenyat i Codina han començat la tanda de presentacions al comú de Canillo on han estat rebuts pel cònsol major, Francesc Camp, i el cònsol menor, Marc Casal. La trobada, que ha durat aproximadament una hora, ha servit per intercanviar impressions sobre l’actualitat política, tant nacional com parroquial. En aquest sentit, Ensenyat i Codina han compartit amb els cònsols de Canillo els reptes que s’ha marcat la sindicatura per aquesta legislatura, entre els quals destaca acostar i obrir el Consell General a la ciutadania.

Per la seva banda, Camp i Casal han exposat la situació actual de la parròquia, amb un especial èmfasi en la situació urbanística, els límits de càrrega i la problemàtica de l’habitatge.

Finalment, els representants de les dues institucions s’han marcat l’objectiu de mantenir una relació més fluida entre el Consell General i el comú de Canillo, per això, s’han emplaçat per a una nova trobada de cara a la tardor. La voluntat és que aquestes trobades siguin periòdiques al llarg de la legislatura.

Visita de l’ambaixador de Portugal a Andorra
En el marc de les visites institucionals que els síndics reben en l’inici d’aquesta legislatura a la seu del Consell General, aquest dilluns a la tarda ha estat el torn de l’ambaixador de Portugal a Andorra, João Antonio Mira Gomes.

La trobada ha servit per constatar les bones relacions entre els dos països i la voluntat de les dues parts de continuar donant suport a les iniciatives culturals i socials de la comunitat portuguesa a Andorra que es considera imprescindible per promocionar la integració de la tercera nacionalitat més nombrosa al país.

D’altra banda, el síndic general, la subsíndica general i l’ambaixador de Portugal han acordat donar un impuls al grup d’amistat Andorra-Portugal entre el Consell General i l’assembleia de la República, que fa anys que roman inactiu, per incentivar l’intercanvi comercial, cultural, social i educatiu entre ambdós països.

A la reunió també hi han assistit la cònsol general de Portugal a Barcelona, Ana Isabel Teixeira, i el cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel Da Silva.

 

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play