menu Home
Andorra

El Govern oficialitza el nomenament de Joan León, Jordi Puy i Alain Cabanes com a secretaris d’Estat

Ràdio Valira | 18 de maig de 2023

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest dijous el nomenament de tres nous secretaris d’Estat que ostentaran el càrrec després que el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) faci l’anunci oficial. Així, l’executiu ha decidit nomenar com a secretari d’Estat de Justícia i Interior a Joan Antoni León, a Jordi Puy com a secretari d’Estat d’Economia, Treball i Habitatge, i a Alain Cabanes com a secretari d’Estat de Joventut i Esports.

El lauredià León repeteix al capdavant d’aquest càrrec després d’haver-lo ostentat els últims quatre anys. Joan León és llicenciat en dret per la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona. Nascut el 1983 a Sant Julià de Lòria, és lletrat del Ministeri de Justícia i Interior, i ha estat cap d’àrea d’Afers Generals i Jurídics del Ministeri d’Afers Exteriors. Va ser conseller de Finances del Comú de Sant Julià del 2007 al 2011 i conseller d’Administració i Funció Pública del mateix Comú, del 2011 al 2015. Posteriorment, va ser secretari d’Estat de Salut, abans d’assumir la secretaria d’Estat de Justícia i Interior la legislatura passada.

Jordi Puy, nascut el maig del 1979 a Encamp, és Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002), Llicenciat en Periodisme (2004) i en Dret (2008) per la Universitat Pompeu Fabra. Inicia la seva experiència laboral en el sector de l’enginyeria ambiental. El 2004 comença a exercir com a periodista en diversos mitjans (com el Diari d’Andorra i TV3) per, finalment, el 2007 incorporar-se com a advocat al despatx Pareja i Associats de Barcelona, especialitzat en dret administratiu i urbanisme.

El 2010 enceta la seva trajectòria en organismes públics a Andorra com a secretari de comissions al Consell General (interior, afers socials, sanitat i medi ambient, urbanisme, comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera) i secretari de la delegació del Consell General a l’OSCE. Posteriorment, va ocupar el càrrec de secretari general adjunt del Consell General fins al 2016, moment en què és nomenat secretari general del Comú d’Andorra la Vella per al mandat 2016-2019. Des del 2020 fins a l’actualitat ha ocupat la codirecció d’un negoci familiar dedicat a l’àmbit de l’agroturisme i la restauració.

Alain Cabanes és nascut a Andorra la Vella el 1974. Mestre de professió a l’Escola Andorrana, ha estat sempre molt vinculat al món de l’esport en diferents etapes i en diferents modalitats com a esportista, entrenador i finalment com a president a la Federació de Judo els últims 10 anys. Així mateix, ha estat vinculat a càrrecs públics com a conseller d’Esports i Joventut al Comú d’Andorra la Vella entre el 2017 i el 2023, moment en què va ser escollit com a conseller general.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play