menu Home
AndorraEsports

AM.- La Naturland Enduro Race tanca la Copa de Catalunya de l’especialitat

Ràdio Valira | 18 de maig de 2023

Sant Julià de Lòria.- La Naturland Enduro Race, que es viurà entre el 24 i el 25 de juny, fa un salt endavant en la segona edició i serà la prova que tancarà la Copa de Catalunya de l’especialitat. Així ho ha explicat avui Xabier Ajona, director de Naturland, durant la roda de premsa de presentació de la competició que s’ha realitzat avui, a la Cota 1.600 de l’ecoparc lauredià. “Aquesta edició és una mostra de la consolidació de la prova i entrem a formar part d’un circuit molt important, on a més a més, tanquem la cita i aquí es faran l’entrega dels mallots i les medalles de campions” ha dit el director. En la presentació estava acompanyat del cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, del director comercial d’Andorra Turisme, Joaquim Tomàs, i el director tècnic de la cursa, Òscar Lacueva.

El torn de paraules l’ha obert el cònsol major, que ha destacat que “aquesta prova el que ve a refermar és l’aposta que des de Sant Julià de Lòria fem per a l’esport com a motor econòmic de la parròquia”. Per la seva part, Tomàs ha explicat que “l’aportació econòmica que fa Andorra Turisme estarà entorn als 10.000 euros” i ha destacat que “la Naturland Enduro Race és una prova que contribueix a posicionar Andorra com a territori ciclista.

Pel que fa als participants, la cita laurediana va contar-ne 150 en l’edició del 2022, i aspira a arribar als 200. “Aquest tipus de curses de la Copa de Catalunya acostumen a tenir entre 200 i 250 participants. Nosaltres aspirem a superar la xifra que vam tenir l’any passat i sempre tenint en compte que no podem superar els 300 per temes de logística” ha explicat Lacueva. Quant a la seguretat de la cursa, es continuarà comptant amb la Creu Roja Andorrana, que ubicarà una ambulància a l’encreuament de la Peguera i una altra de medicalitzada a la Cota 1.600 de Naturland.

Cal recordar que Naturland, d’ençà de la reformulació del projecte, ha fet una aposta ferma pel ciclisme amb la creació del bike center, que es reforça amb la celebració de curses com aquesta. En aquest sentit, Ajona ha explicat que “hem arribat a un acord amb la marca de bicicletes d’alta gamma, Forestal, per tal que puguin tenir al nostre Bike Center un punt de testatge i desenvolupament especialment de les seves e-bike”. El director de Naturland ha deixat clar que el ciclisme és un dels pilars estratègics en el futur de Naturland i ha posat en valor que la prova es pugui consolidar i créixer. En la mateixa línia, Lacueva ha explicat que “podem comptar amb ciclistes que ens vindran tant de França com de Catalunya, fet que farà que pugui acabar generant un turisme de proximitat en conèixer les instal·lacions d’aquí, que són molt bones”.

Un recorregut exigent
La prova que es disputarà, íntegrament, en territori de Naturland, serà una de les més exigents del circuit català que compta amb 6 aturades. “No és habitual que hi hagi curses en aquesta alçada, el que fa que sigui més dura i a la vegada més atractiva per als seus participants” ha destacat Lacueva. Malgrat que, per normativa, no ha pogut revelar els traçats exactes pels quals transcorrerà la Naturland Andorra Race, el director tècnic de la cita ha indicat que “podem dir que hi haurà quatre trams cronometrats; el primer serà el més dur, ja que comptarà amb una pujada de 10,5 quilòmetres i un desnivell de 600 metres; la baixada, que serà el que es cronometrarà no serà tan llarga. Els altres tres trams, que tindran un enllaç d’ascensió més curt, tindran descensos d’aproximadament cinc minuts”.

A diferència de l’edició anterior, que acabava a la Plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, la d’enguany transcorrerà íntegrament entre les cotes 1.600 i 2.000 de Naturland. Precisament, en el primer punt serà on se situarà la sortida i l’arribada i on els participants tindran el paddock. En números totals, la cursa comptarà amb uns 30 quilòmetres i acumularà un desnivell de 1.600 metres.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play