menu Home
AndorraSocietat

Sant Julià de Lòria enceta la 14a Ruta de la tapa amb l’objectiu de superar les vendes de l’edició anterior

Ràdio Valira | 11 de maig de 2023

Sant Julià de Lòria.- Sant Julià de Lòria ha donat aquest dimecres el tret de sortida oficial a la 14a Ruta de la tapa, un esdeveniment que ja va començar aquest dimarts i que s’allargarà fins al pròxim 20 de maig. Des de la corporació s’ha fixat l’objectiu de superar les vendes registrades durant l’edició anterior, que es va tancar amb 6.200 tapes venudes, malgrat que són conscients de la dificultat d’assolir aquesta fita tenint en compte que enguany l’esdeveniment s’ha concentrat en dues setmanes.

Així doncs, els membres del comú, encapçalats pel cònsol major lauredià, Josep Majoral, han començat a gaudir de la primera part de la ruta, ja que és previst que durant aquest dimecres visitin la meitat dels establiments adherits i de cara a aquest dijous la completin amb els restants. De fet, cònsol i consellers han pogut gaudir d’una de les activitats de màgia que Sant Julià recupera aquest any i que ha anat a càrrec del mag Reivax. Al llarg dels propers dies, doncs, també s’han organitzat espectacles de màgia de la mà del maig Esparragow (l’11 de maig a partir de les 19.30 hores), el mag andorrà Marc Ferrer (el 17 de maig a partir de les 19 hores), i el mag Centenarius (el 18 de maig a partir de les 19.30 hores).

Segons ha explicat Majoral, aquesta mena d’esdeveniments el que busquen “no és altra cosa que dinamitzar al sector de la restauració al voltant de les tapes”. En aquest sentit, ha indicat que cada any s’intenta introduir novetats per tal de fer més atractiva la ruta. En el cas d’aquesta 14a edició, la principal novetat és el corre-tapes organitzat per la Colla Laurediana, que tindrà lloc el 12 de maig, a partir de les 19 hores, i el 13 de maig a partir de les 19.30 hores. Així doncs, el que es busca amb tot plegat és “donar un to de festivitat al voltant d’aquest esdeveniment”.

En aquesta edició són dotze els restaurants que hi participen, entre els quals hi ha dos que s’incorporen per primera vegada com és el cas d”El Racó de l’Anna’, que presenta una tapa apta per a celíacs i intolerants al gluten anomenada ‘Brandada Blanca Neus’, i ‘Rosario Lejano, Rincón Querido’, un restaurant situat a Aixovall que ofereix una ‘Empanada criolla’. L’oferta es veu completada per altres restaurants habituals en l’esdeveniment com és el cas de la ‘Pizzeria Angelo’, que presenta ‘La tapa Kanalla’; el restaurant ‘La Passa’, amb la tapa ‘Mos’; el bar ‘Eurocenter’ amb ‘Les nostres Bifanes’; la pastisseria ‘El Cigne’ amb ‘Pralineta’; el restaurant ‘Muntanya’ que es presenta a l’esdeveniment amb ‘Trio de sabors’; el bar ‘Fusió Crep&Burguer’ amb ‘Experiència’; el ‘Bare Nostrum’ amb ‘Sabor del Principat i cremós de pop’; el restaurant ‘La Caülla’ amb la tapa ‘Mitja lluna’; l’snack bar ‘La Valireta’ amb un ‘Ragout amb tòfona’, i la cafeteria ‘Sant Eloi’ amb el seu plat ‘Mar i muntanya’.

El cònsol major s’ha mostrat satisfet del nombre de restaurants participants, tot i que ha encoratjat a la resta a participar-hi en futures edicions. Tot i això, ha reconegut que “cada local té la seva especificitat” i, per tant, “l’obligació de qualsevol administració és generar activitat perquè la gent s’hi pugui adherir si ho creu convenient”.

Cal recordar que el jurat d’aquest any és el mateix que l’anterior i estarà format, entre d’altres, per Carles Flinch, Ramon Sasplugas o Marc Noguera. Les persones que surtin guanyadores seran obsequiades amb un àpat en alguns dels restaurants dels xefs esmentats. En total, els premis per als restauradors que es repartiran estan valorats en 7.500 euros.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play