menu Home
Andorra

La Fundació Crèdit Andorrà organitza una conferència amb Isidre Bartumeu sobre les institucions andorranes

Ràdio Valira | 10 de maig de 2023

Andorra la Vella.- La Fundació Crèdit Andorrà ofereix la conferència ‘El Coprincipat d’Andorra. Evolució històrica i desenvolupament institucional’, a càrrec d’Isidre Bartumeu, doctor en Dret Constitucional i Ciència Política i notari. La ponència versarà sobre el singular sistema constitucional andorrà, des dels seus orígens fins a la Constitució, aprovada l’any 1993.

Bartumeu farà un recorregut pel desenvolupament de les institucions andorranes, que ha analitzat en la seva tesi doctoral elaborada al llarg dels últims dotze anys. “La peculiaritat andorrana, fruit d’una tradició multisecular, propiciada per un sistema institucional asimètric, subtilment contrapesat i amb una dualitat frontal dels poders públics andorrans (institucions de base senyorial i institucions de base popular), sosté durant segles la identitat i la permanència del Principat d’Andorra”, explica el ponent. I afegeix que el peculiar sistema andorrà “evoluciona vers una síntesi d’elements institucionals heretats del seu desenvolupament i modernitat plasmada en la Constitució”.

La conferència tindrà lloc el 16 de maig, a les 18.30 hores, a la 3a planta de l’edifici Crèdit Centre. Les persones interessades a assistir-hi han d’inscriure’s obligatòriament al telèfon 88 88 88 abans del 12 de maig.

La iniciativa forma part del programa d’activitats que la Fundació Crèdit Andorrà ofereix a les persones més grans de 60 anys. En aquest cas, però, atès l’interès general de la ponència s’ha obert a tothom que hi estigui interessat.

Isidre Bartumeu va ser nomenat secretari de Sindicatura l’any 1992, des d’on va participar en la redacció del text de la Constitució del Principat d’Andorra. Entre els anys 1994 i 1998 va ser secretari general del Tribunal Constitucional d’Andorra. Des del 1998 exerceix com a notari i des del 2015 coordina diversos cursos en relació al nou dret successori andorrà a la Universitat d’Andorra, on també és professor col·laborador de dret públic i privat.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play