menu Home
AndorraSocietat

AV.- Els agents cívics d’Andorra la Vella fan un miler d’actuacions i posen una quinzena de sancions

Ràdio Valira | 8 de maig de 2023

Andorra la Vella.- Andorra la Vella va posar en funcionament a finals de l’any passat la figura dels agents cívics, dos agents de circulació que pretenen “vigilar, prevenir i informar la ciutadania, i si escau sancionar” actuacions incíviques. En el primer trimestre d’any, tal com ha posat en relleu el conseller de Circulació, d’Aparcaments i de Patrimoni Natural, Gerard Menardia, han dut a terme un miler d’actuacions, gairebé la meitat de les quals tenen a veure amb les seves tasques específiques de circulació. Les altres 500 han estat relacionades amb actuacions incíviques d’higiene a la via pública, com per exemple baixar les escombraries fora de l’horari establert (que han derivat unes 200 actuacions); el control d’animals de companyia o el compliment de la normativa de terrasses per part dels propietaris. En total, les constatacions han derivat en unes “dotze o quinze sancions” bàsicament per no dur el gos lligat, dur-lo sense el xip o temes d’higiene, tal com ha manifestat el coordinador de Mobilitat del comú, Miquel Rossell, que ha remarcat que la prioritat “no és sancionar” sinó “informar” i que de fet “moltes” de les actuacions ja constatades haurien pogut “ser sancionades”.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play