menu Home
AndorraSocietat

CM.- Un brot de coronavirus a la residència Clara Rabassa afecta 25 residents

Ràdio Valira | 3 de maig de 2023

Andorra la Vella.- Un brot a la residència Clara Rabassa que ha afectat de moment 25 persones ha fet que els casos actius de Covid hagin augmentat respecte de la setmana passada en 26 i que la xifra sigui de 50. Des de l’executiu s’ha informat, però, que els infectats del centre presenten una simptomatologia lleu o inexistent i que únicament ha calgut ingressar una persona a la planta covid del Cedre i no tant per la seva gravetat sinó perquè la persona presentava patologies prèvies que han fet recomanable el seu ingrés en aquest espai.

El fet que aquest brot hagi sorgit precisament quan l’executiu ha decretat que no són necessàries les mascaretes als centres residencials ni als sanitaris no hi té res a veure, tal com ha incidit el ministre portaveu en funcions, Cesar Marquina, que ha subratllat que el brot és “previ” a l’eliminació de les mascaretes, ja que fins i tot amb el decret d’eliminació Clara Rabassa la va mantenir uns dies. En aquest sentit, ha incidit en el fet que “no hi ha una associació directa entre l’eliminació de la mascareta i el brot”.

Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del pla s’han inoculat 161.440 vaccins per fer front al coronavirus SARS-CoV-2 (58.197 primeres dosis, 57.568 segones, 43.107 terceres i 2.568 quartes dosis).

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play