menu Home
AndorraSocietat

CM.- El Govern atorga 71 subvencions culturals per 200.000 euros

Ràdio Valira | 3 de maig de 2023

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat l’adjudicació de les subvencions culturals per a projectes que es desenvolupen l’any 2023 a un total de 71 iniciatives per un import total de 200.000 euros. L’objectiu del paquet d’ajuts és permetre al teixit cultural del país impulsar i emprendre projectes durant aquest any per continuar dinamitzant el sector.

Un cop tancat el període de presentació de sol·licituds, s’han rebut un total de 91 demandes de les quals han estat acceptades 71 (80% del total presentat), si es té en compte l’ajut a la creació literària, i dinou han estat desestimades per diversos motius. Les xifres continuen dibuixant un alt nivell de concurrència i de projectes presentats, amb un increment del percentatge dels projectes subvencionats respecte a l’any passat. Cal recordar que, enguany, s’han introduït diversos canvis i millores en la convocatòria amb l’objectiu d’atendre les diverses demandes del sector i orientar les subvencions cap a la professionalització, sense desatendre les demandes i necessitats dels artistes no professionals.

Les subvencions atorgades es reparteixen en 19 ajudes per projectes artístics en l’àmbit de les arts escèniques i la música, 20 en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals, 20 per activitats literàries i projectes editorials i de creació literària, quatre per a la divulgació cultural i activitats relacionades amb la cultura popular i tradicional, tres per a iniciatives culturals impulsades pels mitjans de comunicació privats, una per a projectes de traducció a altres llengües d’obres andorranes i quatre per a la promoció exterior de les arts visuals i les arts escèniques.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play