menu Home
AndorraSocietat

L’IPC avançat de l’abril baixa al 5,4%

Ràdio Valira | 2 de maig de 2023

Andorra la Vella.- L’Índex de Preus de Consum continua disminuint progressivament el seu creixement i la dada avançada pel mes d’abril se situa al 5,4%. Així es desprèn de la nota publicada aquest dimarts pel departament d’Estadística del Govern, en la qual s’indica que si es confirma la variació de la inflació, aquesta baixaria un punt en comparació amb el percentatge avaluat del març (6,4%). La reducció es deuria al comportament dels preus dels grups Habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, Aliments i begudes no alcohòliques, i Transport.

Quant a l’IPC avançat d’Espanya del mes d’abril se situa al 4,1% i, en cas de confirmar-se, augmentaria vuit dècimes respecte a la variació registrada el mes anterior. La variació percentual avançada de la inflació a França a l’abril és del 5,9%. En cas de confirmar-se, augmentaria dues dècimes respecte a la variació registrada al març.

Cal recordar que l’IPC avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC i la diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb, aproximadament, el 91% dels preus de febrer entrats. Per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, es fa servir el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC, matisen des d’Estadística.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play