menu Home
AndorraSocietat

El museu Carmen Thyssen Andorra celebra el Dia Internacional dels Museus amb entrada gratuïta i activitats durant tot el mes de maig

Ràdio Valira | 25 d'abril de 2023

Escaldes-Engodany.- El museu Carmen Thyssen Andorra programa les activitats del mes de maig al voltant del Dia Internacional dels Museus. Durant la cita, que se celebra cada 18 de maig, es convidarà a tothom a gaudir de l’actual mostra ‘Khrôma. L’univers emocional del color’ de forma gratuïta. A més, es preveuen diversos tallers familiars durant els caps de setmana destinats a fomentar la participació cultural i artística. Entre les propostes destaca el mural col·lectiu organitzat amb motiu del festival audiovisual Ull Nu el 14 de maig.

Per una banda, els dies 6 i 7 de maig el taller familiar ‘dissenya la teva portada de llibre’, portarà a les famílies a descobrir el constructivisme rus, un estil artístic de principis del segle XX reivindicatiu i estètic, cabdal en el desenvolupament de l’art modern. Durant la sessió, els participants hauran de crear els seus dissenys de portades amb materials diversos com els retalls de revistes i la tipografia geomètrica, prenent com a inspiració a l’artista Nikolai Sedelnikov, que es pot trobar a l’actual mostra expositiva.

El següent cap de setmana, 13 i 14 de maig, el museu col·laborarà en la desena edició del Festival audiovisual Ull Nu. Per aquest motiu, l’activitat es desplaçarà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella durant el diumenge 14 de maig. Sota el títol ‘Andorra, plató de cine’, el taller convidarà a participar de manera lliure i gratuïta en un mural col·lectiu, inspirat en l’obra ‘In a New York State of Mind’ de l’artista contemporani Charles Fazzino. Els assistents hauran de decorar i enganxar diferents elements del cinema per crear un mapa d’Andorra en tres dimensions.

El 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, s’oferirà a tots els visitants l’entrada gratuïta per descobrir ‘Khrôma. L’univers emocional del color’. L’entrada inclourà també l’assistent de visita (audioguia) amb la proposta dels diferents recorreguts possibles. Segons la cap de Projectes del museu, Teresa Areny, “una vegada més, el museu se suma a aquesta celebració internacional que dona visibilitat i fa valdre la tasca de divulgació cultural dels museus. En aquest sentit, el Museu Carmen Thyssen Andorra treballa per apropar l’art a tothom i amb tothom i anar més enllà de l’exposició de les obres. Les activitats dissenyades per l’equip de producció giren al voltant del fet expositiu per viure una experiència única que afavoreixi l’aproximació en l’art pel gaudi cultural de petits i grans”. Finalment, els dies 27 i 28 de maig, el taller familiar “flors abstractes” transportarà als assistents al món de la pintura abstracta. La iniciativa està inspirada en l’obra Policromia d’Ernst Wilhelm Nay que busca sorprendre els assistents amb la tècnica d’aplicació del guaix mitjançant elements com les flors o les esponges, per tal de crear motius primaverals.

Els interessats en participar en les activitats programades a l’espai EduCarmen podran escollir entre diferents sessions sota reserva prèvia i amb un aforament limitat. Cal destacar que els infants menors de 12 anys han d’estar sempre acompanyats d’un adult durant les activitats familiars.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play