menu Home
Andorra

AM.- Escaldes-Engordany torna a apostar pel festival de jazz amb un cartell “potent” i les ganes que es consolidi

Ràdio Valira | 18 d'abril de 2023

Escaldes-Engordany.- Després d’haver recuperat, l’any passat, el festival internacional de jazz, el comú d’Escaldes-Engordany hi torna a apostar “amb il·lusió i envalentits per l’èxit” aconseguit, tal com ha reconegut la cònsol major, Rosa Gili, i ho fan amb la voluntat que sigui una cita que continuï en el futur independentment de qui hi hagi al capdavant del comú. Per aquest motiu el cònsol menor, Joaquim Dolsa, ha reconegut que “somiar és gratis” i que volen tornar a posicionar Escaldes-Engordany en el panorama jazzístic internacional, però “sense perdre el cap i el nord”, per tant, treballant amb un “pressupost moderat” i apostant per la “màxima qualitat”. I és que no es vol que sigui “flor de primavera”, en paraules del conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, que ha destacat que per obtenir aquesta consolidació cal “involucrar passions, idees i economies”. El resultat d’aquest any és un cartell amb grans noms com Michel Portal, Al Di Meola, Marco Mezquida i Andrea Motis o Biréli Lagrène. La cita, entre el 29 de juny i el 6 de juliol, amb propostes que van més enllà dels concerts al Prat del Roure amb una aposta per portar el jazz al carrer i també per la formació.

Closa ha destacat que s’hagi apostat per un “cartell potent, variat i equilibrat” i que fa un salt “qualitatiu molt important” en les propostes al carrer. Ho ha detallat la cap del departament de Cultura, Anna Garcia, que ha destacat que per la plaça Coprínceps passaran entre el 29 de juny i el 4 de juliol Èlia Lucas i Kike Pérez Quintet; Lucas Delgado Trio amb Rita Payés i Juan Pastor; un homenatge a Tete Montoliu amb Laura Simó, Ignasi Terraza, Horacio Fumero i David Xirgu; la Sant Andreu Dixie Band; Geny Barry i Daahoud Salim Quintet. Es tornaran a repetir les Andorra Jams, que s’allarguen a diumenge 2 de juliol (arrencaran dijous 29 de juny) i en les quals es donarà veu a artistes del país amb especial incidència a les dones, especialment músiques. I es tornarà a fer el jazz al parc amb Jamais deux sans trois, el diumenge 2 de juliol a les onze del matí al parc de la Mola. A més, es durà a terme un concert de jazz ‘manouche’ amb Kic Barroc 4et, Baptiste Herbin i Federica Mosa previ al de Biréli Lagrène el dimecres 5 de juliol i el 6 de juliol tindrà lloc la proposta ‘Khrôma Live’ amb l’ONCA i la participació del Museu Carmen Thyssen Andorra.

I si ens centrem en els grans concerts, per l’escenari del Prat del Roure passaran, el dijous 29 de juny MIchel Portal; l’endemà, actuarà Al Di Meola Acoustic Trio. Ja dissabte serà el torn d’Andrea Motis i Marco Mezquida (que repeteix després de l’any passat). Diumenge 2 de juliol serà el torn d’Eliane Elias Trio. I tal com s’ha esmentat, el dimecres 5 de juliol serà el torn de Biréli Lagrène, que oferirà un concert en solitari.

El 29è Festival internacional de jazz Andorra / Escaldes-Engordany també fa una aposta per la formació oferint un campus en què els joves es podran formar de la mà dels grans artistes.

El pressupost que es destina a la cita és de 150.000 euros, tal com ha destacat el cònsol menor, la meitat del que es destinava el 2000 o el 2001, la qual cosa posa en relleu “el creixement tranquil” que es vol donar a la cita i malgrat que els ‘caixets’ dels artistes han augmentat molt. Les entrades tindran un preu d’entre 15 i 20 euros i hi haurà un abonament de 50 euros, amb la qual cosa “qui no vulgui venir és perquè no li agrada el jazz”, ha conclòs Closa. Entre els col·laboradors hi ha les ambaixades de França i Espanya i es compta amb Andorra Turisme per difondre la cita a l’exterior.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play