menu Home
AndorraSocietat

Més de 24.000 viatges en patinet elèctric d’ús compartit des del gener del 2021

Ràdio Valira | 17 d'abril de 2023

Andorra la Vella.- Muvif, la plataforma de vehicles d’ús compartit amb presència a Andorra, ha registrat des del gener del 2021 més de 24.000 viatges en patinet elèctric gràcies als dispositius que la companyia té distribuïts a les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria. Concretament, hi ha hagut 24.252 trajectes en aquesta modalitat de transport, que se sumen als 1.084 efectuats en moto -un servei que ha patit una aturada durant uns mesos i que ara torna en modalitat de subscripció- i els 7.743 del ‘carsharing’.

Precisament, la companyia va iniciar la seva presència al Principat amb el servei de ‘carsharing’ i amb una flota de deu vehicles, permetent als usuaris utilitzar-los sense la necessitat de disposar d’una clau física i mitjançant una aplicació mòbil. Més tard va arribar la posada en marxa d’una prova pilot a la vall central amb 80 patinets elèctrics, els quals van conviure amb una dotzena de motos elèctriques fins que aquestes van ser retirades temporalment per tal de reformular el servei. De fet, està previst tornar-les a implantar de manera immediata mitjançant una subscripció mensual a un preu econòmic.

Des de Muvif s’apunta, a més, que la majoria dels trajectes amb cotxes i motos s’efectuen per anar a parròquies altes. Un aspecte que cal tenir en compte pel que fa a l’ús d’aquests vehicles és la temporada de l’any, ja que durant els mesos de més fred baixa de forma notable, malgrat que, tot i això, des de fa temps la companyia registra una mitjana de 50 viatges al dia, una tendència, asseguren, creixent en els últims mesos

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play