menu Home
Andorra

Les importacions de béns al març sumen 163,52 milions d’euros

Ràdio Valira | 13 d'abril de 2023

Andorra la Vella.- Les importacions de béns durant el mes de març han sumat 163,52 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 10,4% respecte al mateix període de l’any anterior. Així es desprèn de la nota publicada aquest dijous pel departament d’Estadística del Govern, en la qual s’especifica que si s’obvia el capítol ‘Energia’, la variació percentual de les importacions és d’un 13,7%. Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 63,96 milions d’euros, el que representa una variació percentual del 394,1% respecte el març del 2022. Això és degut a l’exportació inusual durant aquest mes de març de la partida ‘Diversos’, concretament del ‘capítol 97 Objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat’. Sense tenir en compte aquesta exportació, la variació seria del 35,5%.

En relació amb l’acumulat dels darrers 12 mesos, les importacions han tingut un valor de 1.833,42 milions d’euros, una xifra que suposa una variació percentual del 24,5% respecte a l’acumulat del període anterior. Des del departament del Govern exposen que sense el capítol ‘Energia’, les importacions en valor representen un 22,2% més que al mateix període. Quant a les exportacions, han tingut un valor de 223,76 milions d’euros, amb una disminució del 35,2%.

Caiguda d’un 10% de la importació de carburants

La importació de carburants durant el mes de març ha estat de 15,63 milions de litres, fet que suposa una variació percentual negativa del 10% respecte al mateix període de l’any anterior. L’acumulat de gener a març del 2023 s’enfila a 46,13 milions de litres, donant una variació percentual negativa del 6,4% en contraposició al mateix període de l’exercici anterior. Durant els darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 154,39 milions de litres, una xifra que representa una variació negativa del 7,7% respecte als 167,26 milions de litres importats durant el mateix període anterior.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play