menu Home
AndorraSocietat

El preu del gasoil de locomoció disminueix un 3,9% al març

Ràdio Valira | 13 d'abril de 2023

Andorra la Vella.- Durant el mes de març del 2023 ha disminuït el preu mitjà dels carburants en comparació amb el mes anterior, amb l’excepció de la Gasolina sense plom de 95 octans i la Gasolina sense plom de 98 octans. El Gasoil de calefacció ha disminuït un 9,2%, el Gasoil de locomoció un 3,9% i el Gasoil de locomoció millorat un 3,7%, mentre que els preus de la Gasolina sense plom de 95 octans i el de la Gasolina sense plom de 98 octans han augmentat ambdós un 0,2%.

 

Si es compara amb el mes de març del 2022, s’ha produït una disminució general dels preus mitjans dels carburants: el Gasoil de calefacció ha disminuït un 13,7%, el Gasoil de locomoció un 8,7%, el Gasoil de locomoció millorat un 8,3%, la Gasolina sense plom de 95 octans un 6,3% i la Gasolina sense plom de 98 octans un 6,0%.

 

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata un augment general. El Gasoil de locomoció i el Gasoil de locomoció millorat han augmentat un 37,9% i un 37,1%, respectivament. La Gasolina sense plom de 95 octans i la Gasolina sense plom de 98 octans augmenten un 22,4% i un 21,4%, respectivament. El Gasoil de calefacció ha augmentat un 46,2%.

 

Pels preus dels carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata en el Gasoil de calefacció una lleugera tendència a l’alça, tot i que negativa, en el darrer mes, situant-se en un 6,1% negatiu. Pel que respecta a la resta de carburants, en el Gasoil de locomoció s’observa una tendència a l’alça, tot i que negativa, en els darrers dos mesos, situant-se en una disminució del 2,3%. En el Gasoil de locomoció millorat s’analitza una tendència a la baixa en els darrers cinc mesos, situant-se en un 5,5% negatiu. Aquest mes de març es constata una tendència a l’alça, tot i que negativa, en els darrers dos mesos, en la Gasolina sense plom de 95 octans i se situa en un menys 1,0%. Finalment, la Gasolina sense plom de 98 octans presenta una tendència a l’alça, tot i que negativa, en els darrers dos mesos, i se situa en un 0,9% negatiu.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play