menu Home
AndorraSocietat

CM.- S’aprova la creació de la figura del director de lleure i el reconeixement de les titulacions de lleure obtingudes a l’estranger

Ràdio Valira | 13 d'abril de 2023

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha donat aquest dimecres llum verda al decret de creació i regulació de les qualificacions de monitor i director d’activitats de lleure, així com dels centres de formació en l’àmbit del lleure. Aquest text, segons ha explicat Víctor Filloy, qui ha comparegut en qualitat de ministre portaveu en funcions, professionalitza el sector, crea les qualificacions, crea el pla d’estudis necessari per obtenir la qualificació, regula les vies d’obtenció així com el procediment per reconèixer les titulacions obtingudes a l’estranger. En aquest sentit, ha recordat que la figura de director de lleure és de nova creació i, per tant, era inexistent fins a la data.

En la sessió del Govern del passat 29 de març, es va aprovar la modificació del Reglament de les activitats de lleure, que inclou diversos canvis en relació amb l’anterior reglament del lleure, vigent des del 2020, amb l’objectiu de garantir una atenció de qualitat als infants i adolescents. La normativa estipula l’exigència d’una titulació específica, en cas de no disposar d’una titulació universitària, per a poder exercir com a monitor o responsable de les activitats de lleure.

Així, a través del decret aprovat es creen les qualificacions de monitora/monitor i directora/director d’activitats de lleure que capaciten a les persones interessades a desenvolupar les funcions pròpies de l’exercici d’aquestes ocupacions. En aquest sentit, el text regula els detalls d’ambdues formacions, com ara el nombre mínim d’hores, la metodologia, les fases formatives, els aspectes relatius a la formació a distància i les vicissituds de les estades formatives.

A més, el decret preveu la creació de la comissió de reconeixement de les qualificacions de lleure que s’adscriu al ministeri competent en matèria de joventut, amb la funció de reconèixer les qualificacions obtingudes a l’estranger relacionades amb l’àmbit del lleure, sempre que compleixin els requisits establerts reglamentàriament. Així doncs, totes les persones que disposin d’una qualificació de lleure obtinguda a l’estranger, podran demanar el reconeixement de la seva titulació facilitant així l’accés a treballar en aquest àmbit.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play