menu Home
Andorra

Mobilitat preveu una entrada de 58.000 vehicles durant la Setmana Santa

Ràdio Valira | 6 d'abril de 2023

Andorra la Vella.- Mobilitat preveu una entrada de 58.000 vehicles durant la Setmana Santa. Es tracta d’una xifra lleugerament inferior als 60.000 que es van registrar l’any passat. Tal com ha detallat el ministre portaveu en funcions, Cesar Marquina, 39.000 d’aquestes entrades estan previstes per la frontera del riu Runer mentre que 19.000 es calcula que es donin per la frontera amb França.

Les majors complicacions en les entrades de vehicles es preveuen per la frontera del riu Runer aquest dijous, divendres i dissabte, mentre que per la francesa hi ha la previsió que es puguin donar complicacions entre aquest dijous i divendres.

Marquina ha subratllat que les xifres són “bastant similars” a les que es van donar l’any passat i ha afegit que una major o menor afluència depèn de l’època de l’any en què caigui Setmana Santa, per tant ha destacat que l’estat de les pistes no és un “factor decisiu” perquè l’afluència esperada sigui menor aquest any.

Tal com s’ha esmentat, els dies que s’esperen més entrades per la frontera hispanoandorrana són el 6, 7 i 8 d’abril, amb 9.000, 9.000 i 8.000 accessos de vehicles respectivament. El dia 9, amb 6.000 entrades, i el dia 10, amb 7.000 entrades, clourien el dispositiu especial amb motiu d’aquesta festivitat. En el cas de la frontera amb França, les entrades previstes són de 4.000 vehicles tant el 6 com el 7 d’abril; de 5.000 vehicles el dia 8; i finalment de 3.000 vehicles tant el 9 com el 10 d’abril. Pel que fa als horaris de màxima afluència d’entrada, a la frontera del riu Runer es calcula que aquests se situaran entre les 9 hores i les 14 hores del 6 al 9 d’abril, mentre que el dia 10, de 17 hores a 21 hores, es preveu una entrada important de vehicles andorrans que retornen després del pont. En el cas de les sortides, la màxima afluència es podria situar entre les 18 hores i les 19 hores del 6 al 9 d’abril.

A la frontera del Pas de la Casa, la màxima afluència d’entrada es preveu de les 8 hores fins a les 13 hores del 6 al 9 d’abril. Les sortides a la mateixa frontera s’estimen més importants entre les 15 hores i les 19 hores dels mateixos dies.

Coincidint amb la previsió de gran afluència d’entrada de divendres i dissabte, es posarà en marxa un doble carril de pujada de les 7.30 hores fins a les 15 hores –ampliable en funció del trànsit– a l’avinguda Francesc Cairat de Sant Julià de Lòria.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play