menu Home
Andorra

Escaldes-Engordany continua assolint un estalvi energètic superior al 15%

Ràdio Valira | 28 de març de 2023

Andorra la Vella.- El comú d’Escaldes-Engordany ha complert amb les mesures de reducció del consum i estalvi energètic del 15% fixades l’octubre passat. De fet, des de l’aprovació de les esmentades accions, la corporació ha protagonitzat un estalvi superior i ha mantingut aquesta tendència durant els dos primers mesos de l’exercici d’enguany. Tant és així que l’estalvi energètic de gener ha estat del 23% mentre que el de febrer ha estat del 18%.

Un estalvi energètic que es pot traslladar també en l’enllumenat públic, és a dir, en la il·luminació de carrer de la parròquia, que supera el 30%. Una xifra que s’ha assolit gràcies a la incorporació del LED, dispositius de baix consum, que es poden manipular a través de la telegestió. Una pràctica, la del LED amb telegestió, que consisteix a graduar i programar la potència de cada LED al 50% de la seva potència total. Alhora, en les zones on encara no s’ha instal·lat el LED, el comú aplica l’apagada alternativa, és a dir, mentre un fanal està encès el del costat està apagat i així successivament.

Els treballs per convertir tot l’enllumenat públic a LED estan avançant. Fins ara ja s’ha instal·lat a tots els fanals de l’avinguda Fiter i Rossell, Pessebre, Copríncep de Gaulle i Étang Salé. En aquests moments els treballs estan en curs a Sant Jaume i als camins de Valira i Salita.

El comú d’Escaldes-Engordany pretén continuar aplicant mesures d’estalvi energètic tot i la decisió del Govern de posar fi a aquestes. Això sí, les mesures d’estalvi energètic es duran a terme sempre que no provoquin queixes o dificultats als ciutadans o als treballadors públics en el seu entorn de treball.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play