menu Home
Andorra

AM.- Andorra la Vella i el ministeri de Cultura donen més diners a un Ull Nu que bat rècord de participació

Ràdio Valira | 28 de març de 2023

Andorra la Vella.- El comú d’Andorra la Vella i el ministeri de Cultura han incrementat aquest any la dotació destinada al Festival Ull Nu, que aquest any se celebrarà entre el 9 i el 14 de maig i que a hores d’ara ja registra rècord de participació. Així, si altres anys la participació sol situar-se al voltant de les 400 propostes, aquest any, i quan encara queden deu dies perquè es tanqui el termini per presentar originals (es pot fer fins al 5 d’abril) ja se superen els 500 inscrits “300 i escaig dels quals compleixen” amb les bases de la convocatòria, tal com ha explicat el responsable de la cita, Hèctor Mas, que també ha avançat que el Quebec serà el país convidat. Altres novetats seràan que el Bici Lab s’estrena com a seu d’una de les instal·lacions artístiques, precisament d’un artista canadenc, i també hi haurà un nou premi, al millor guió, lligat el laboratori que es durà a terme durant el certamen.

Totes aquestes novetats han estat anunciades en el marc de l’acte de signatura del conveni entre el comú d’Andorra la Vella, el Govern i el festival que suposa que l’aportació anual per a la cita sigui de 84.500 euros (44.500 aportats pel Govern i 40.000 pel comú). Cal destacar que una part de l’aportació del Govern anirà destinada a la dotació del premi al millor largmetratge/migmetratge, de 3.000 euros, i la dotació del premi a la preservació de la memòria històrica, de 1.000 euros, així com a l’organització del taller infantil impulsat per l’Arxiu Nacional d’Andorra (500 euros). En aquest sentit, la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, ha destacat que fan “una valoració més que positiva del creixement que ha fet (el festival), dels objectius que ha assolit i del dinamisme que ha creat entre els joves que cada cop són més nombrosos a presentar propostes i que cada cop fan de l’audiovisual el seu sector professional”. Així, la ministra en funcions ha subratllat el potencial de la cita. En el mateix sentit, el cònsol major de la capital, David Astrié, també ha destacat que sigui “un referent” i també que s’hagi “consolidat com un esdeveniment per al gran públic”. Astrié ha refermat el compromís de la corporació comunal amb el certamen emfasitzant que la dotació s’incrementa amb 4.000 euros més anuals i que a més se cedeixen espais perquè es pugui dur a terme la cita. A més, el departament de Joventut s’hi suma, fent una crida per “involucrar” els joves en aquest certamen.

Precisament un dels espais que s’estrenaran en el festival d’aquest any serà el Bici Lab, on hi haurà una proposta d’un artista del Quebec que es podrà veure entre el 9 i finals de maig. Mas ha explicat que el fet que el Quebec sigui el convidat del festival farà que es podrà veure, també, la creació que es fa al Canadà. El director del festival ha valorat la participació que ja s’està registrant i ha recordat que es donaran més de 8.000 euros entre els deu premis que s’atorguen. Mas ha reivindicat que el festival serveixi per mostrar les darreres tendències del que s’està fent en el món audiovisual i ha refermat que volen ser “un pilar de la indústria audiovisual del país”, a més d’un punt de trobada en què els participants puguin conèixer què s’està fent en altres territoris.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play