menu Home
AndorraSocietat

Cauen un 5,4% les matriculacions de vehicles durant el mes de febrer

Ràdio Valira | 9 de març de 2023

Andorra la Vella.- Un total de 332 vehicles han estat matriculats durant el mes de febrer, el que suposa un descens del 5,4% respecte al mes de febrer de l’any anterior. Malgrat el descens han tingut una variació positiva motocicletes i ciclomotors, dels quals s’han matriculat un 15,7% més. Per contra, davallen altres, amb un 33,3% menys; camions i camionetes, amb un 17,9% menys i turismes, que cauen un 6,3%.

En total, segons les dades del departament d’Estadística, entre els mesos de gener i febrer s’han matriculat 619 vehicles, un 0,7% més en comparació al mateix període anterior, en el que 615 vehicles van rebre les plaques. Motocicletes i ciclomotors mostra una variació positiva de 21 unitats (25,9%). La resta de categories mostren variacions negatives, així, turismes cauen vuit unitats (1,7% menys); altres davallen set unitats (24,1% menys) i camions i camionetes cauen dues unitats (un 4,8% menys).

Les matriculacions de vehicles durant els darrers dotze mesos han estat 4.630, el que representa una variació percentual positiva del 3,2% respecte al mateix període anterior, en què es van matricular 4.487 vehicles. Han tingut variacions positives motocicletes i ciclomotors amb un 18,3% més; camions i camionetes, amb un 18,1% i altres amb un 13,6% més. Per contra, turismes cau un 2,9%.

Per tipus de carburant emprat, cal destacar que al febrer ha tingut una variació positiva gasolina, amb un augment de l’1,6%. Per contra, gasoil, cau un 29,2%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, aquest mes se n’han matriculat tretze, nou més que el mateix mes de l’any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n’han matriculat 63, dos més que l’any anterior. Per últim, dels vehicles sense carburant, aquest mes se n’han matriculat quatre, és a dir, set menys que al mateix mes de l’any anterior.

Els dos primers mesos de l’any, i en comparació amb el mateix període anterior, cal destacar l’augment, en termes absoluts, de les matriculacions en els vehicles de gasolina, amb 24 més (7,2%); en els híbrids gasoil no endollable, amb més (45,5%) i en els elèctrics 100% amb set vehicles més (43,8%). Els vehicles de gasoil mostren una variació negativa de 39 unitats menys (un descens del 27,1%).

Durant els darrers dotze mesos, i en comparació amb el mateix període anterior, cal destacar l’augment de matriculacions, en termes absoluts, en els vehicles elèctric 100%, amb 141 més (102,2%); en els híbrids gasolina no endollable, amb 58 més (15,7%) i en els híbrids gasolina endollable, amb 54 més (41,2%). En la resta de categories s’han matriculat 2.617 vehicles de gasolina; 882 de gasoil; 128 híbrids gasoil no endollable; 106 sense carburant i sis d’híbrids gasoil endollable.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play