menu Home
AndorraPóliticaSocietat

Un total de 486 persones demanen votar per correu

Ràdio Valira | 1 de març de 2023

Andorra la Vella.- Finalitzat el termini per a la sol·licitud del vot per correu per a les eleccions generals del 2 d’abril, s’han rebut un total de 486 peticions d’andorrans que volen exercir el dret a vot a través d’aquesta modalitat. Cal recordar que és el primer cop que aquesta modalitat de vot s’obre a qualsevol persona que es troba fora del país el dia de les eleccions. Fins ara només podien fer-ne ús els estudiants a l’estranger i els andorrans amb residència fixa fora del país, tal com informen des del Govern.

Així doncs, la xifra de demandes supera amb escreix l’assolida en les anteriors eleccions generals del 2015, quan 147 andorrans van entrar la sol·licitud –sis demandes es van denegar per defecte de forma–. En relació amb les passades eleccions comunals, la xifra es va situar en 139 peticions.

Del total de les sol·licituds rebudes, la majoria són de residents a Espanya i França, però també s’han rebut demandes de Portugal, del Regne Unit, Noruega, Bèlgica, Canadà o dels Estats Units d’Amèrica, entre altres.

El termini per sol·licitar el vot per correu ha finalitzat aquest dimarts a les dotze del migdia. El següent pas serà l’enviament del material electoral a tots els electors als quals se’ls hagi autoritzat el vot per correu, a partir del 19 de març. Se’ls enviarà les instruccions del procediment de vot, les professions de fe de totes les candidatures de la seva parròquia, un joc de paperetes de totes les opcions possibles, un sobre petit blanc i blau sense inscripció, un sobre imprès per la Batllia amb la indicació ‘Vot per dipòsit judicial’ i el sobre de retorn amb l’adreça de la Batllia.

Finalment, els electors hauran d’enviar la documentació necessària i el vot a tot tardar el 28 de març a través de l’entitat de missatgeria. Un cop faci arribar el vot a la Batllia, quedarà dipositat en les mateixes condicions que els dipositats personalment.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play