menu Home
AndorraSocietat

Un projecte solidari per conscienciar del valor de la Serra de Tramuntana, tercera sessió del Cicle de cinema de muntanya i de viatges

Ràdio Valira | 15 de febrer de 2023

Andorra la Vella.- El corredor de muntanya mallorquí Tòfol Castanyer serà l’encarregat de presentar la tercera sessió del Cicle de cinema de muntanya i de viatges que organitzen de manera conjunta els comuns d’Ordino i de la Massana. De la mà de la marca NNormal, Castanyer presentarà ‘Sa llavor de Dus tu’, un projecte personal que té com a finalitat conscienciar les generacions futures del valor de la muntanya i, en concret, de la Serra de Tramuntana, així com impulsar projectes de millora en aquesta zona.

La iniciativa va ser impulsada pel corredor el novembre del 2022 durant la seva participació en la Doble Ultra Serra de Tramuntana, una competició en la qual va batre un rècord després de recórrer 190 quilòmetres a peu en dues jornades. Aprofitant aquesta fita esportiva, Castanyer explica que va pensar en impulsar un projecte educatiu que consistia en implicar a escolars per tal que fessin un tram del recorregut amb ell. Per participar-hi, però, “havien de demostrar-me que realment els interessava i els preocupava la natura i que tenien inquietuds per la Serra de Tramuntana”.

Després de fer aquesta crida, Castanyer va aconseguir la participació de més de 400 infants i, a més, també els va motivar per tal que treballessin projectes de millora de la Serra de Tramuntana a les escoles com ara accions de neteja o de creació de nous itineraris. Precisament, un dels aspectes pels quals es mostra més orgullós el corredor és d’aquest projecte de propostes de millora, ja que avui dia continuen havent-hi de noves i algunes d’elles ja s’han implementat. La idea de tot plegat, per tant, “és intentar provocar aquest sentiment de què -la cura del medi ambient i de la muntanya- també et toca a tu”, afegeix.

La sessió de Tòfol Castanyer tindrà lloc aquest dijous, a partir de les 21 hores, a l’Auditori Nacional d’Ordino. A banda de la projecció d’un vídeo on s’explica la història del corredor amb els infants a la Serra de Tramuntana, també es podrà veure un documental protagonitzat per un dels ambaixadors de la marca NNormal, el qual està lligat a un projecte de sostenibilitat relacionat amb les deixalles, especialment sabates, que arriben a una platja d’Alaska procedents del mar.

Castanyer declara que la idea de la jornada “és tancar cercles” al voltant de la cura pel medi ambient, ja que el corredor assegura que “estem degradant i malmeten la natura, moltes vegades de manera inconscient”. “Ja comença a ser hora que la protegim i conscienciem a les noves generacions que la natura s’ha de mantenir com toca”, conclou.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play