menu Home
AndorraSocietat

L’IPC avançat del gener, al 7,4%

Ràdio Valira | 3 de febrer de 2023

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l’IPC del gener s’ha siuat en el 7,4%, segons el càlcul de l’indicador avançat publicat aquest divendres pel departament d’Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria tres dècimes respecte de l’IPC avaluat al desembre del 2022 (7,1%).

Aquest augment de la inflació seria a causa del comportament dels preus del grup d’aliments i begudes no alcoholòquies i, en menor mesura, dels del grup de vestit i calçat, que haurien disminuït menys que al mateix mes de l’any passat.

En comparació amb els països de l’entorn, l’IPC avançat d’Espanya del gener s’ha situat en el 5,8%. En cas de confirmar-se, augmentaria una dècima respecte de la variació registrada al desembre del 2022. Per la seva banda, l’IPC avançat de França al gener s’ha fixat en el 6%. En cas de confirmar-se, augmentaria una dècima respecte a la variació registrada al desembre de l’any passat.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play