menu Home
AndorraEsports

AM.- Verdú apunta al top10 als Mundials

Ràdio Valira | 3 de febrer de 2023

Andorra la Vella.- Joan Verdú aspira a estar entre els 10 millors en la prova de gegant en els Mundials d’Esquí Alpí que es realitzaran Courchevel-Méribel. “Hem descartat altres disciplines i només participaré en les proves de gegant i paral·lel per intentar estar entre els deu millors” ha dit Verdú que ha justificat l’elecció perquè “en súper, tindria un dorsal molt elevat que dificultaria poder estar en els objectius”. L’esquiador ha fet aquestes declaracions avui, des de la seu de Crèdit Andorrà, on s’ha fet la roda de premsa de presentació de l’equip que anirà a la cita mundialista, que és bianual. L’acte ha estat conduït per la responsable de comunicació corporativa de l’entitat, Pepa Gallego.

Quant a la competició, l’esportista ha posat en valor que “és una prova molt important, però no compta punts per a les finals de Soldeu. Sense perdre el cap, però la podrem viure sense tanta pressió i lluitaré per estar en el top10”. Sobre la seva temporada, Verdú ha apuntat que “hem pogut corregir els problemes de sortides de pistes que teníem a l’inici, i hem aconseguit bons resultats com les dues dotzenes posicions i una setzena. Estem amb molta confiança”. Ell serà el darrer esquiador de la delegació que competirà, atès que les eliminatòries de paral·lel seran el 14 de febrer, mentre que la competició de gegant serà el 16. Per tal de preparar la cita, Verdú farà una estada de quatre dies al Principat, on treballarà les dues disciplines en la pista de l’Avet.

L’altra integrant que la federació presentarà serà Cande Moreno, que obrirà foc en la prova combinada, que serà ja el dia 6 de febrer. El director esportiu de la FAE, Roger Vidosa, ha explicat que “tenim confiança en què la Cande ho pugui fer molt bé, com ja va demostrar en els Jocs Olímpics, però aquesta temporada ha d’agafar aquest punt de regularitat”. Finalment, hi ha possibilitat que existeixi una tercera plaça per a l’eslàlom, que dependrà del rendiment que tinguin Àxel Esteve i Àlex Rius en les properes curses FIS i de Copa d’Europa per determinar si un dels dos n’és mereixedor.

En aquest sentit, el director esportiu ha apuntat que “ja vam veure en els passats mundials que portar una delegació més reduïda no va pas en detriment de poder aconseguir uns grans resultats” i ha advocat perquè “només els esquiadors que realment tinguin la capacitat de poder situar-se en el top 30” prenguin part en la cita mundialista. En aquest sentit, ha deixat clar que la tercera plaça no està pas garantida, malgrat tingui dos ferms candidats a poder-la assolir.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play