menu Home
Andorra

AV.- Calvó destaca que la planta de tractament de residus es tancarà quan s’assoleixi el residu zero

Ràdio Valira | 31 de gener de 2023

Andorra la Vella.- El pla de dimensionament i obsolescència de la planta de tractament de residus preveu una adaptació “a les millors tècniques possibles” amb la qual cosa hi ha vinculades un seguit d’inversions per anar adequant el centre a l’objectiu de reducció en la generació de residus marcada en la llei de l’economia circular i el Pla nacional de residus. D’aquesta manera, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha destacat que “quan no sigui requerida (la planta) perquè s’està valoritzant” totes les fraccions de residus previstes “es tancarà”. No s’ha volgut posar una data sobre la taula, però ha reconegut que dins la política de “residu zero” aquest objectiu és previsible. El pla de dimensionament preveu una inversió de sis milions d’euros per adaptar la turbina perquè es pugui fer “amb menys residus més energia” per alimentar la xarxa de calor i alhora també s’ha calculat un milió per “reduir la capacitat” del forn. A més, estan previstes millores en la seguretat. De manera paral·lela a aquest dimensionament de la planta, s’ha apostat per una reducció de les emissions. De fet, els objectius més ambiciosos s’avancen sis mesos i si bé l’obligació era complir-los a finals d’aquest any ja s’ha establert que aquesta obligació entri en vigor al mes de juliol. Tal com ha reivindicat Calvó s’ha estat “capaç” de reduir aquests paràmetres “perquè la planta sempre ha complert àmpliament la normativa”.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play