menu Home
Andorra

La Fundació Crèdit Andorrà aporta més de cinc tones d’aliments a la Creu Roja i a Càritas el 2022

Ràdio Valira | 30 de gener de 2023

Andorra la Vella.- La Fundació Crèdit Andorrà ha aportat el 2022 un total de 5,25 tones d’aliments a la Creu Roja Andorrana i a Càritas Andorrana, que representen 10.163 unitats de productes alimentaris, d’higiene personal i de la llar. A part de proveir les dues entitats amb productes de primera necessitat, la Fundació també ha finançat els vals de compra del Banc d’Aliments per adquirir productes frescos als supermercats.

La col·laboració s’ha concretat en la donació de 3,2 tones de productes a la botiga solidària de la Creu Roja Andorrana (7.413 unitats) i de 2,05 tones al Banc d’Aliments de Càritas Andorrana (2.750 unitats). A l’aportació de productes al Banc d’Aliments s’hi ha d’afegir el finançament, per un import superior a 13.000 euros, de vals de compra de productes frescos als supermercats. En global, 30.000 euros d’ajuda a les famílies amb pocs recursos per cobrir les primeres necessitats.

Carine Leclerc, coordinadora social de la Creu Roja Andorrana, ha explicat que “les donacions periòdiques de la Fundació Crèdit Andorrà, imprescindibles avui, ens han permès garantir en algun moment de l’any la cobertura de productes de primera necessitat de més de 150 famílies vulnerables, unes 300 persones, que han pogut estalviar en despeses bàsiques diàries i fer front a altres de personals i de la llar”.

Txiqui Bruna, coordinadora de Càritas Andorrana, comenta que la col·laboració de la Fundació el 2022 “ha anat en línia amb els anys precedents a la pandèmia de la Covid-19, i l’atenció ha passat d’una funció més assistencial, a una altra de suport i contenció”. I ha afegit que “aquest recurs esdevé un alleujament econòmic per a les famílies, per tal que puguin assumir per elles mateixes altres obligacions, especialment en aquests moments que es comencen a patir les conseqüències de l’increment del cost de la vida”. Càritas Andorrana ha detectat que aquest increment està provocant una disminució de la renda de les persones i l’empobriment de les famílies, fins al punt d’afectar a les necessitats bàsiques. En aquest sentit, “està ocasionant que famílies amb un entorn familiar estable, sense una problemàtica social, que tenen feina i ingressos, els costa cada cop més arribar a final de mes. Han de començar a fer retallades en les seves despeses habituals i/o sol·liciten informació per accedir a les prestacions socials existents”, explica Bruna.

La Fundació Crèdit Andorrà ha ampliat durant els últims anys el seu suport a les diferents entitats socials del país amb què coopera, amb l’objectiu de contribuir a donar resposta a les necessitats de la població. La seva directora, Francesca Ros, resumeix que “el nostre compromís és estar a prop de les persones i contribuir al seu benestar. La nostra voluntat és estendre la mà a les famílies més vulnerables i per això mantenim el nostre suport a la Creu Roja Andorrana i a Càritas Andorrana, que també treballen amb aquest objectiu”.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play