menu Home
AndorraPóliticaSocietat

AV.- Mortés afirma que “no té sentit” fer una consultar popular sobre el centre de Grifols

Ràdio Valira | 26 de gener de 2023

Ordino.- El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, considera que “no té sentit” fer una consultar popular a la ciutadania sobre el centre de recerca immunològica de Grifols quan ja està en marxa. Ho ha manifestat aquest dijous durant la roda de premsa posterior al consell de comú davant l’entrada d’una sol·licitud per part del conseller de la minoria de X’Ordino, Enric Dolsa, el conseller de Movem Ordino, Jean-Michel Armengol, i el candidat de Terceravia per les eleccions comunals del desembre del 2019, Jordi Balsa.

D’aquesta manera, Mortés ha reiterat que el projecte es troba en marxa i que des de la majoria “creiem que no té lloc fer una consulta quan ja han començat els treballs de construcció”. El mandatari també ha recordat que la instal·lació “no serà un laboratori”, sinó que s’edificarà un centre de recerca immunològica, on al seu interior s’ubicarà un laboratori P3. Així mateix, ha ressaltat la confiança que pot tenir la ciutadania en la iniciativa, posant en relleu que “poden estar tranquils perquè ni el Govern ni el comú faran res que posi en perill a les persones” i ha animat a la població i als signants de la sol·licitud que mirin el programa RTVA ‘La Rèplica’, on l’exministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar “amb claredat” en què consisteix el centre i que significa. “Els que diuen els de la minoria i Terceravia no és la realitat que s’està construint a la parròquia d’Ordino”, ha apuntat.

Tanmateix, el cònsol no ha tancat la porta a la consulta popular, però ha asseverat que es tracta d’un projecte que ja està en marxa i “no té sentit fer-la”. A més, ha assenyalat que el centre de recerca immunològica de Grifols és un tema “important” per la parròquia i pel país perquè diversificarà l’economia d’Andorra sent un “atractiu” amb capacitat per a l’aterratge d’altres sectors. Qüestionat sobre si eren coneixedors que des dels grups de l’oposició tenien la intenció de presentar una demanda a la corporació, ha afirmat que en tenien constància, però que desconeixien que ho farien aquest dijous abans de la sessió de consell.

Entrant al detall sobre la sol·licitud, Dolsa i Armengol han posat de manifest que la voluntat de la iniciativa és pressionar a la majoria perquè es tiri endavant la consulta entre els residents amb dret a vot de la parròquia. És per aquest motiu que han apostat per aglomerar els resultats electorals de les tres formacions als comicis comunals del 2019, amb els quals sumen 675 vots, el que representa el 55,6% del total i que els vindria a donar una majoria absoluta. “Pensem que per democràcia i transparència els electors tenen dret a pronunciar-se a favor o en contra del laboratori P3 que es construirà a Ordino”, ha dit el líder de X’Ordino.

“Entre els tres vam tenir la majoria absoluta, i si jo fos cònsol tindria molt clar el que he de fer i l’organitzaria el més ràpid possible”, ha ressaltat, afegint que ell mateix va dur a terme una consulta popular per conèixer l’opinió de la població sobre la possible construcció del túnel del Rat. “La ciutadania va dir que no, i vam aparcar la qüestió”, ha afirmat.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play