menu Home
AndorraPólitica

El quart d’Ordino cedeix per 50 anys l’hotel Casamanya al Govern i el comú

Ràdio Valira | 17 de gener de 2023

Ordino.- El cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb el cònsol major del comú d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i les llevadores del quart d’Ordino, Mònica Coste i Marina Benazet, han signat el nou conveni de col·laboració entre les tres parts per a la cessió de l’ús temporal per a la reforma i posada en valor de l’edifici de l’antic hotel Casamanya. L’acord signat aquest dimarts permet fer un pas més després que el passat mes d’abril se signés un protocol d’entesa per aturar la degradació de l’edifici i donar-hi un ús conforme a l’interès general i ubicar-hi les dependències del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

Després de la signatura del conveni, el cap de Govern ha destacat que l’entesa permet “tornar a omplir de vida els exponents més importants del nostre patrimoni cultural, donar-los un nou ús per evitar-ne la degradació i dotar-los del protagonisme que es mereixen d’acord amb la sensibilitat del Govern per conservar i revalorar el patrimoni”. En aquesta mateixa línia, ha agraït la predisposició de totes les parts per “fer valdre la identitat pròpia i la identitat nacional perquè tant l’hotel Rosaleda, Ràdio Andorra i l’hotel Casamanya com també casa Rossell són exemples de com donar valor i prestigi a part del llegat patrimonial”.

Mortés, Coste i Benazet s’han mostrat molt satisfets per l’assoliment de l’entesa entre totes les parts que permeten rehabilitar un espai en desús des de fa més de vint anys.

La signatura del conveni s’ha celebrat a l’interior de l’era de casa Rossell i ha comptat, també, amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i la cònsol menor del comú d’Ordino, Eva Choy.

Entrant al detall, el conveni estipula que el quart d’Ordino, propietari de l’edifici, cedeix gratuïtament l’ús temporal de l’antic hotel Casamanya i la construcció adjacent al Govern i al comú d’Ordino per un termini de 50 anys. S’hi encabiran les dependències del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i els departaments que consideri oportú el comú; així mateix, també hi haurà unes estances en favor del quart d’Ordino.

El text acordat entre les parts també apunta que serà el Govern qui serà l’encarregat de licitar i adjudicar les obres de millora i manteniment de l’edifici. Les fases d’obra o lots s’adaptaran a les assignacions pressupostàries que puguin tenir el Govern i el comú d’Ordino; en aquest sentit, el Govern ha preparat l’esborrany de llei de pressupost de manera que les obres es puguin començar el segon semestre del 2023. Així mateix, serà el Govern i el comú qui correran amb les despeses de les obres, i cada part suportarà el percentatge tenint en compte la superfície assignada a ambdues parts.

El conveni permet que el quart d’Ordino pugui fer ús gratuït dels espais destinats expressament per al seu ús, mentre que les despeses de manteniment de l’edifici aniran a càrrec, exclusivament, del Govern i de la corporació comunal.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play