menu Home
AndorraSocietat

AM.- Un total de 30 músics d’arreu del món participaran al Gran Premi Musical Lauredià

Ràdio Valira | 16 de gener de 2023

Sant Julià de Lòria.- Un total de 30 músics provinents de països com la Xina, Ucraïna o Rússia participaran a partir d’aquest dijous a la segona edició del Gran Premi Musical Lauredià després d’haver superat una primera fase eliminatòria que es va celebrar a Verona, Itàlia. Enguany, a causa dels danys que va patir el Centre de Congressos Lauredià per l’incendi del passat novembre, l’esdeveniment tindrà lloc com a mesura alternativa a la sala de plens del comú, on ja s’hi ha disposat un piano de cua per a l’ocasió.

El concurs, que va néixer amb la voluntat de posicionar Sant Julià de Lòria dins el mapa europeu, tal com ha recordat el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, comptarà amb la direcció artística de Federico Gianello i d’un jurat format per professionals reconeguts dins el món de la música com Adrian Pinzaru, Tu Dejing, Giuliano Cavaliere, el violinista Gerard Claret i l’acordionista Javier López Jaso.

Els músics, que enguany duran a terme audicions de més d’una hora i gaudiran de la possibilitat d’interpretar repertori lliure, actuaran dues vegades: una primera prova semifinal prevista per aquest dijous, i una segona prova convocada pel divendres. Finalment, el dissabte 21 de gener tindrà lloc la final. “Enguany les actuacions estan obertes al públic i tothom hi està convidat” ha destacat el director artístic del concurs, Federico Gianello, qui ha assenyalat que “la qualitat dels participants està garantida”. Amb relació a aquest tema, Gianello ha volgut incidir en el fet d’haver pres la decisió d’apostar per un repertori lliure. “D’aquesta manera veiem la competència i la professionalitat dels músics. El concurs va més enllà de mostrar un estil acadèmic” ha ressaltat.

El concurs -que té contacte directe amb més de 200 institucions musicals d’arreu del món- compta enguany amb la col·laboració de l’Humanium International University. Per aquest motiu, a les 11 hores del dissabte tindrà lloc una conferència especial a càrrec del rector Enrique Sanz Burguete.

Pel que fa als premis, el primer classificat guanyarà 3.000 euros, el segon 2.000 i el tercer 1.000. Tot i això, si els membres del jurat ho consideren oportú, podran optar per fer entrega d’un únic premi ‘ex-aequo’ de 5.000 euros. “La importància no recau només en els premis. El guannyador tindrà la possibilitat de tocar en festival tan importants com el Chamber Music Festival o el Festival de Música de Cambra de Màntua” ha destacat Gianello.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play