menu Home
AndorraPólitica

AV.- El Pla nacional de residus 2035 preveu ampliar la recollida de matèria orgànica a grans productors i ciutadania

Ràdio Valira | 10 de gener de 2023

Andorra la Vella.- El segon Pla nacional de residus, un document que s’inspira en la llei d’economia circular aprovada el juny del 2022, té com a principal objectiu aconseguir un reciclatge del 65% dels residus urbans el 2035. Segons han explicat aquest dimarts la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvo, i la directora de Medi Ambient, Sílvia Ferrer, el pla preveu cinc programes d’actuació, entre els quals destaca una implantació progressiva de la recollida i la gestió de la matèria orgànica als grans productors per, posteriorment, aplicar-la al conjunt de la ciutadania.

Ferrer ha recordat que la recollida selectiva de la matèria orgànica va començar el 2017 a una part dels grans productors del país. Es tracta d’un procés que actualment es duu a terme en establiments com ara centres comercials o alguns hotels que es realitza de manera voluntària, i que amb el nou pla passarà a “una nova fase d’ampliació”. De fet, el reciclatge de la matèria orgànica se situava en l’11% el 2019, mentre que l’objectiu per al 2035 és arribar a un percentatge del 68%.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play