menu Home
AndorraSocietat

El consum d’energia durant el mes de novembre disminueix un 8,1% respecte l’any passat

Ràdio Valira | 29 de desembre de 2022

Andorra la Vella.- El consum d’energia a Andorra durant el mes de novembre del 2022 ha estat de 47.005 MWh (megawatts hora) segons el Departament d’Estadística, un 8,1% menys respecte al mateix mes de l’any passat. A més, hi ha hagut un consum acumulat de 500.545,6 MWh de gener a novembre i de 563.651,6 MWh acumulats durant els darrers dotze mesos, dades que suposen unes variacions del 6,3% i 9,6% respecte als mateixos períodes de l’any anterior, respectivament.

Quant a les dades expressades en tones equivalents de petroli (TEP), el consum total el mes de novembre va ser de 15.139,0 TEP, un 10,3% menys. De gener a novembre el consum acumulat ha estat de 174.814,2 TEP i els darrers 12 mesos de 197.249,0 TEP, variacions del 6,3% i 7,4% respectivament.

Pel que fa al consum dels clients de FEDA, el consum total pel mes de novembre de 2022 ascendeix a 30.593,2 MWh, una variació del 8,2% menys respecte al mateix mes de l’any passat. L’únic sector que presenta una variació positiva és “Indústries” amb un 2,4%. Amb variacions negatives destaquen “Enllumenat públic” amb un 25,9% menys, “Estacions d’esquí” amb un 18,1% menys, “Administracions” amb un 13,2% menys, “Distribució” amb un 8,8% menys, “Serveis Financers” amb un 8,5% menys i “Usos domèstics” amb un 7,3% menys, respecte al novembre de l’any passat. Quant a les dades acumulades, el consum ha estat de 329.970,5 MWh des del gener i de 370.144,1 MWh durant els darrers dotze mesos, xifres que suposen unes variacions del 5,4% i 6,3%, respectivament.

El consum d’energia nacional amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, presenta en els darrers quatre mesos una tendència a l’alça, situant-se en un 1,2%. El consum d’energia de clients de FEDA per activitat econòmica amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, presenta en els darrers quatre mesos una tendència a l’alça, tot i que negativa, situant-se en un 0,7% menys.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play