menu Home
AndorraSocietat

La nova rotonda de la Juberrussa a la CG-1 ja esta? operativa

Ràdio Valira | 7 de desembre de 2022

Andorra la Vella.- El ministeri de Territori i Habitatge ha informat aquest dimecres dels avenços en dues obres de gran magnitud a la xarxa viària nacional, que se sumen als treballs per reforçar la fluïdesa de la circulació de vehicles pel país. Es tracta de l’eixamplament de la CG-2, a l’Aldosa de Canillo, i de la nova rotonda de la Juberrussa a la CG-1, a Sant Julià de Lòria.

D’aquesta manera, posen en relleu que l’obra de Sant Julià de Lòria no té afectacions al trànsit des del 2 de desembre, coincidint amb l’entrada de vehicles prevista per la campanya de Nadal, mentre que l’obra de l’Aldosa ja té el trànsit obert en ambdós sentits. D’aquesta manera “s’agilitza el trànsit coincidint amb dies d’afluència i arribada de turistes a Andorra amb motiu de diverses festivitats, com ara el pont de la Puríssima o Nadal”, indiquen.

Nova rotonda de la Juberrussa a la CG-1, a Sant Julià de Lòria
Entrant al detall, es destaca que el nou enllaç de la Juberrussa a la CG-1, a Sant Julià de Lòria, permet facilitar els girs dels vehicles a la carretera general, tant per als cotxes com per als autobusos que cobreixen aquest sector, i tenint en compte les activitats comercials que existeixen a la zona. A hores d’ara, ja es pot efectuar un canvi de sentit amb cediu al pas. A més, la parada de bus situada al nou enllaç ja està en funcionament des de fa unes setmanes, en un indret que permet l’aturada del bus sense afectar carrils ni voravia. Amb la mateixa obra també es preveu habilitar una escala fins al riu pels pescadors i manteniment del col·lector general d’aigües residuals.

El nou enllaç suposa un estalvi en el quilometratge dels autobusos de la línia L1, que fins ara havien d’anar fins a l’enllaç de l’EDAR sud per poder girar. També es destaquen les cues de sortida del país que sovint es formen a les hores punta i que, a partir de l’entrada en funcionament d’aquest nou enllaç, s’escurçaran notablement, tant en longitud com en temps, per als vehicles que efectuïn el canvi de sentit.

Eixamplament a tres carrils de la CG-2 a l’Aldosa de Canillo
Pel que fa a les obres a la CG-2, es tracta de l’eixamplament de la CG-2 a tres carrils (actualment n’hi ha dos), més vorals i galeria de serveis, en un tram just abans d’arribar a la zona urbana de l’Aldosa de Canillo.

Fins ara aquesta obra ha avançat amb treballs del mur del riu, i fa unes setmanes es van iniciar les tasques de la galeria de serveis, que se situa per sobre el mur del riu. Per encabir la galeria de serveis ha calgut micropilotar més de 100 metres de la carretera, un fet que ha comportat situar maquinària pesada a la via, ocupant un carril de circulació. A tal efecte, s’han efectuat les tasques amb pas alternatiu al llarg de les darreres setmanes.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play