menu Home
AndorraPólitica

Maria Ubach es troba amb el ministre d’Afers Exteriors de Portugal, Joa?o Gomes Cravinho

Ràdio Valira | 2 de desembre de 2022

Polònia.- La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut aquest divendres una trobada amb el ministre d’Afers Exteriors de Portugal, João Gomes Cravinho, en el marc de del 29è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que se celebra a Łódź, Polònia.

Durant la trobada, Ubach i Cravinho han signat un acord per facilitar l’exercici professional dels familiars del personal de les Missions oficials a l’Estat on s’instal·len. El text recull la possibilitat que els familiars del personal diplomàtic, consular, tècnic i administratiu assignat a la delegació andorrana a Portugal o bé portuguesa al Principat puguin exercir una activitat professional al país estranger amb les mateixes condicions que els nacionals de l’Estat d’acollida.

A més, els dos ministres s’han emplaçat a intensificar la cooperació bilateral entre Andorra i Portugal en l’àmbit del canvi climàtic, entre d’altres. Maria Ubach ha convidat João Gomes Cravinho a fer una visita a Andorra de cara al 2023.

Reunió bilateral amb la secretària general de l’OSCE, Helga Maria Schimd

Aquest divendres Maria Ubach també ha mantingut una reunió amb la secretària general de l’OSCE, Helga Maria Schmid, amb qui ha pogut conversar sobre diferents temàtiques. Ambdues han advocat per la necessitat de continuar impulsant el multilateralisme per la resolució de qualsevol conflicte.

La ministra ha posat en relleu la importància de l’OSCE en el context internacional i ha reiterat la necessitat de respectar els seus principis. Maria Ubach ha agraït la invitació de la secretaria general per participar en l’esdeveniment paral·lel sobre medi ambient i muntanyes que va tenir lloc ahir amb la presència de la Ministra d’Afers Exteriors d’Alemanya i els ministres d’Afers exteriors dels Estats de l’Àsia Central.

Es recorda que Schmid va visitar Andorra al juliol d’enguany, quan es va trobar amb el cap de Govern, Xavier Espot i diverses autoritats andorranes.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play