menu Home
AndorraSocietat

Les vendes a les grans superfícies comercials cauen un 7,1% al setembre

Ràdio Valira | 24 de novembre de 2022

Andorra la Vella.- L’índex general de vendes de les grans superfícies comercials ha disminuït un 7,1% al setembre respecte al mateix mes de l’any anterior, segons les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d’Estadística. Si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta , alimentació cau el 0,8% en comparació amb el mateix període de l’any passat. Pel que fa a la resta de productes, davallen un 12,8% respecte de la mateixa referència.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l’índex general corresponent al setembre experimenta una caiguda del 27,8% respecte a l’agost, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no es descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Pel que fa a l’índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l’efecte dels preus, tenim que al setembre ha disminuït el 12,2% respecte al setembre de l’any anterior. Alimentació, cau el 10,5%, mentre que l’índex relatiu a la categoria resta de productes disminueix el 15,4%. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueixen la mateixa tendència de la dels preus corrents.

Una altra dada és la que fa referència a l’índex d’ocupació de les grans superfícies, que cau un 2% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, i disminueix un 4,7% respecte a l’agost.

El 65,6% dels treballadors són dones i el 34,4% homes, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si comparem les dades amb el mateix període de l’any anterior, podem veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments augmenta un 1,5%. D’altra banda, la proporció d’homes ocupats en les grans superfícies disminueix el 2,7% aquest mateix mes.

La jornada laboral del personal ocupat en les grans superfícies comercials es distribueix entre el 92,8%, que té una jornada laboral a temps complet, i el 7,2% restant dels ocupats, que en gaudeix d’una a temps parcial.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play