menu Home
Andorra

El comú d’Escaldes-Engordany organitza tallers sobre reutilització del téxtil per a infants i adults

Ràdio Valira | 16 de novembre de 2022

Escaldes-Engordany.- Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el departament de Medi Ambient del comú d’Escaldes-Engordany ha organitzat activitats relacionades amb la reutilització del tèxtil sota el lema ‘Moda circular i sostenible: generar residus és antiquat!’ Tindran lloc del 21 al 25 de novembre i entre les propostes destaca el taller de Furoshiki, l’art d’embolicar objectes amb roba. Aquesta activitat anirà dirigida a tota la població i es portarà a terme al taller tèxtil del comú d’Escaldes-Engordany (situat a la primera planta de l’edifici de Caldea) el 22 de novembre de les 19 hores a les 21 hores.

Durant el taller s’ensenyaran diverses tècniques per embolicar una gran varietat d’objectes reutilitzant trossos de roba, a més de personalitzar els retalls amb diferents mètodes. Aquesta tècnica permetrà als participants embolicar els seus regals de Nadal de manera sostenible i original. El Furoshiki és una tècnica que s’utilitzava al Japó en els banys tradicionals (onsen) com a mètode per traslladar les pertinences mitjançant trossos de roba quadrats que embolicaven l’objecte.

Les persones interessades en participar en el taller de Furoshiki, que està obert a tothom, poden posar-se en contacte amb el departament de Medi Ambient trucant al 890873 o bé enviant un correu electrònic a sostenibitat@e-e.ad. El nombre màxim de participants és de 12 persones.

A banda, el comú d’Escaldes-Engordany organitza un taller de reutilització de texans per a les escoles. Es tracta d’una activitat adreçada a les classes de tercer de tots els sistemes educatius de la parròquia d’Escaldes-Engordany. Els alumnes prepararan uns mitjons de Nadal que es podran endur a casa i un calendari d’advent amb trossos de texans. Els tallers es realitzaran a les escoles.

A l’últim, s’ha programat un taller de fabricació de bossetes fetes amb texans adreçat a la gent gran. Aquesta activitat es portarà a terme amb la col·laboració del departament de Gent gran del comú d’Escaldes-Engordany a la Llar de jubilats (ubicada provisionalment al Prat de les Oques). En aquest taller cada participant tindrà l’oportunitat de confeccionar-se una bosseta feta amb texà que cosiran amb una tècnica tradicional de costura japonesa. El taller tindrà lloc el 23 de novembre de les 16.30 hores a les 18.30 hores.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play