menu Home
Andorra

Educacio? habilita un tele?fon directe per denunciar casos d’assetjament

Ràdio Valira | 3 de novembre de 2022

Andorra la Vella.- El primer dijous de novembre els països membres de la UNESCO celebren el Dia internacional contra la violència, l’assetjament i el ciberassetjament en l’àmbit escolar. Enguany, el lema és “no sota la meva vigilància: el paper dels docents en la prevenció i l’abordatge de la violència escolar”. Es tracta d’una jornada per reconèixer que aquesta pràctica atempta contra els drets dels infants i adolescents, especialment contra la seva salut i el seu benestar.

Així, i coincidint amb la celebració d’aquesta data, el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior posa en funcionament un nou telèfon directe per denunciar casos d’assetjament, el 743313. Tal com va avançar la ministra, Ester Vilarrubla, es tracta d’afegir un nou canal de comunicació, i que se suma als ja existents: el diàleg directe amb l’escola, l’aplicació B-Resol i el correu inspeccioeducativa@govern.ad. Coincidint amb la posada en funcionament d’aquest número, Educació llença una nova campanya a les xarxes socials per donar a conèixer les diferents maneres de denunciar l’assetjament, i recorda la necessitat d’explicar els casos per poder-los posar solució.

Assetjament durant el curs 2021-2022
El darrer curs s’han notificat 21 casos d’assetjament en total als tres sistemes educatius. El 80% de les denúncies fan referència a alumnes que cursen segona ensenyança i la majoria de víctimes, un 60%, són del gènere masculí. Una de cada 2 agressions verbals acaba derivant en una agressió física.

Entre els diferents tipus d’assetjament, el més comú és el verbal, seguit de l’assetjament físic. El segueixen el ciberassetjament i, per últim, l’exclusió social. Des del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior es recorda la importància de denunciar tots els casos i es remarca la figura de l’espectador –que no és ni víctima ni assetjador– com un element clau a l’hora de detectar abusos.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play