menu Home
AndorraSocietat

L’eBiblio presta prop de 2.000 documents durant el 2022

Ràdio Valira | 24 d'octubre de 2022

Andorra la Vella.- Amb motiu de la celebració del Dia de les biblioteques, que se celebra aquest 24 d’octubre, l’àrea de Lectura Pública i Biblioteques informa de les dades sobre el funcionament de l’eBiblio Andorra, el servei de préstec de llibres electrònics.

Així, les dades estadístiques d’aquest servei mostren que hi ha actualment 700 usuaris inscrits, dels quals 201 són actius. Des del gener d’aquest any s’han fet 1.997 préstecs de documents (70% llibres i un 24,5% revistes). Actualment hi ha uns 2.570 documents en préstec (llibres en català, castellà, francès, anglès, portuguès, àrab o ucraïnès i 67 audiollibres) i 31 subscripcions a revistes en català i castellà.

En comparació amb els anys anteriors, durant el 2021 es van efectuar 2.307 préstecs (2.203 documents i 34 subscripcions), el 2020 hi va haver 2.114 (1.570 documents i 18 subscripcions) i el 2019 van arribar als 1.084 (1.083 llibres i audiollibres i 15 subscripcions).

Els títols més prestats aquest darrer any han estat ‘El cas Alaska Sanders’ de Joel Dicker; ‘Morts, qui us ha mort?’ d’Iñaki Rubio; ‘Benvolguda’ d’Empar Moliner; ‘La bestia’ de Carmen Mola, i ‘Violeta’ d’Isabel Allende.

L’eBiblio Andorra és un servei de la Xarxa de Biblioteques d’Andorra que fa possible el préstec gratuït de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques d’Andorra. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

El servei es promou des del ministeri de Cultura i Esports amb la col·laboració dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Està disponible a l’adreça www.ebiblioandorra.ad. A més, i també per celebrar el Dia de les biblioteques, es regalaran llibres o punts de llibre a totes les persones que les visitin.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play