menu Home
AndorraPólitica

Ubach signa acords d’entesa i cooperació amb el Perú i Mònaco

Ràdio Valira | 23 de setembre de 2022

Nova York.- La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, continua amb el seguit de trobades bilaterals aprofitant la seva estada a Nova York. D’aquesta manera, aquest dijous ha assistit a l’esmorzar de treball de ministres d’afers exteriors d’Iberoamèrica, que s’ha celebrat en el marc de l’assemblea general de les Nacions Unides, on s’han exposat els grans reptes de la regió i s’ha repassat l’agenda multilateral d’aquest fòrum internacional. A continuació, s’ha iniciat l’agenda bilateral de la ministra amb la reunió mantinguda amb el ministre d’Afers Exteriors de Maldives, Abdulla Shahid, antic president de l’assemblea general de les Nacions Unides. Han intercanviat impressions sobre la cooperació multilateral i les experiències en matèria d’implementació de polítiques turístiques sostenibles.

D’altra banda, aquest dijous la ministra ha signat dos acords d’entesa i col·laboració sobre les posicions dins dels fòrums internacionals en qüestions d’interès mutu i per compartir experiències i bones pràctiques en l’àmbit bilateral i a escala multilateral. El primer ha estat amb el ministre d’Exteriors del Perú, Miguel Ángel Rodríguez, amb el qual ha mantingut una reunió per tractar diferents qüestions bilaterals i multilaterals.

El segon l’ha signat amb la ministra d’Afers Exteriors de Mònaco, Isabelle Berro-Amadeï. Ambdues ministres han tractat entre altres de la cooperació bilateral en l’àmbit financer i també han pogut compartir els avenços en la cooperació en la negociació d’Andorra, Mònaco i San Marino amb la UE per a l’acord d’associació.

Finalment, la ministra d’Afers Exteriors, ha participat en la recepció oferta pel seu homòleg d’Emirats Àrabs Units, Sheikh Abdullah bin Zayed al Nahyan, així com a la recepció del ministre d’Afers Exteriors de Singapur als membres del fòrum de petits estats (FOSS).

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play