menu Home
Andorra

Dues famílies han completat aquest any el procés d’adopció internacional

Ràdio Valira | 29 d'agost de 2022

Andorra la Vella.- Després d’un temps en què els processos d’adopcions internacionals estaven aturats arran de la pandèmia de la Covid i les seves conseqüències, aquest any s’han reactivat. Així, destaca que des de principis d’any hi ha hagut dues assignacions a nivell internacional de dos infants, una de les quals ja s’ha materialitzat i l’altra que es troba en tràmits que la família adoptant viatgi al país d’origen del seu fill.

Així ho han exposat des del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, des d’on informen també que aquest any hi ha hagut altres tres adopcions nacionals i que corresponen a l’afillament del fill del cònjuge, és a dir, que un dels membres d’una parella ha reconegut el fill de l’altre.

Si es tenen en compte les dades del primer semestre de l’any, tenim que les famílies interessades a dur a terme una adopció són tretze, una dada pràcticament similar al registre del 2021, quan van ser catorze les famílies que es van adreçar a Afers Socials per iniciar els tràmits. Actualment, a més, n’hi ha dues que es troben immerses en el procés de valoració per esdevenir família adoptiva.

Un dels serveis que ofereixen els professionals del ministeri és el seguiment posterior a una adopció, per donar suport a les famílies. En aquest sentit, cal destacar que fins al mes d’agost s’ha fet seguiment de 44 famílies i 24 infants, adolescents i joves.

Cal recordar que Andorra té convenis d’adopcions amb la República Dominicana, Colòmbia, Filipines, el Brasil, Eslovàquia, Xile i l’Equador.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play