menu Home
AndorraEsportsGeneralmeteo

Vadepied alerta que cal prendre consciència de la urgència del moment actual

Ràdio Valira | 25 d'octubre de 2022

Escaldes-Engordany.- “Cal que prenguem consciència de la urgència del moment que estem vivint” i que tothom s’impliqui per actuar davant els efectes que el canvi climàtic pot tenir. Aquesta és la conclusió del paisatgista i cofundador de Wagon landscaping, François Vadepied, que aquest dimarts ha ofert una conferència en el marc del cicle Transversals, d’Escaldes-Engordany.

L’expert ha exposat, compartint amb el públic les intervencions que han fet des de Wagon landscaping, la seva opinió sobre el que hauria de ser la relació amb el paisatge i ha defensat que tota intervenció sobre l’entorn ha de tenir en compte un seguit de punts com són l’observació, el sol i l’acollida. Així, considera que, en primer lloc, abans de fer qualsevol tipus d’intervenció cal “observar l’espai”. En segon lloc, creu que cal tenir en compte el sòl, i les dinàmiques naturals com el creixement de les plantes. A l’últim, cal que es tingui en compte “l’acollida del que és viu”, tant de la flora com de la fauna, i que la construcció s’adapti a aquesta acollida. En aquest sentit, ha exposat alguns exemples de projectes que han treballat i en els quals s’han tingut en compte aspectes com la biodiversitat i el canvi climàtic. De fet, creu que aquesta manera d’obrar és “cada vegada més indispensable” i més en el moment actual.

En aquest sentit, l’expert assenyala que és hora que “tothom entri” en aquestes qüestions, ja que és “cada vegada més palpable” que el canvi climàtic és una realitat i que cal adaptar l’urbanisme a aquesta nova situació. En aquest sentit, ha defensat que amb la seva experiència vol que es pugui “reflexionar” sobre aquesta adaptació perquè “encara es pugui fer les ciutats habitables, perquè puguem continuar vivint a les ciutats”.

En aquest sentit, ha defensat que malgrat hi ha coses que són “irreversibles” hi ha moltes accions que encara es poden emprendre per “renaturalitzar” les ciutats i fer encara més present la natura. Es tracta, en definitiva, “d’evolucionar per millorar”.

La xerrada de Vadepied ha estat la penúltima del cicle Transversals impulsat pel comú d’Escaldes-Engordany. Així, dilluns 14 de novembre l’arqueòloga i catedràtica de prehistòria de la Universitat Complutense de Madrid Almudena Hernando parlarà sobre la posthistòria, la realitat i la identitat en l’era d’internet. Per cloure el cicle d’aquest any es podrà veure l’espectacle ‘Identitats’ de la companyia Rocamora Teatre el dimarts 15 de novembre a les set de la tarda.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play