menu Home
AndorraPólitica

El Govern i l’ACA continuen col·laborant per promoure la seguretat a la xarxa viària

Ràdio Valira | 22 de setembre de 2022

Andorra la Vella.- El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i el president de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Enric Tarrado, han signat aquest dijous el conveni de seguretat viària per a la reducció dels accidents de trànsit. L’objectiu d’aquest acord és promoure la seguretat a la xarxa de carreteres d’Andorra i, per tant, reduir el nombre de sinistres i incidir en el bon comportament al volant.

Segons informen des de l’executiu a través d’un comunicat, mitjançant aquest acord es renova per un any més el conveni que el Govern va signar amb l’entitat el 2019 per col·laborar econòmicament amb la campanya ‘Missió Zero Accidents’, promoguda per l’ACA. Filloy ha destacat que aquesta iniciativa compta amb el suport de l’executiu des de l’inici, quan es va posar en marxa ara fa tres anys, al llarg dels quals l’ACA ha desenvolupat diferents accions de conscienciació vinculades a la seguretat i als usuaris de la via, com ara el consum d’alcohol al volant, els motoristes i ciclistes o els vianants.

Filloy ha explicat que, a través del conveni signat aquest dijous, el Govern participarà a la campanya ‘Missió Zero Accidents’ d’enguany amb l’aportació de 10.000 euros. Així doncs, tal com ha subratllat el ministre, es referma la col·laboració transversal en matèria de mobilitat que s’està duent a terme entre el Govern i l’Automòbil Club, que es materialitza amb accions com aquesta campanya cofinançada entre ambdues parts. “Cap víctima és acceptable i, per això, fomentem les actituds cíviques al volant”, ha remarcat.

Per la seva part, Tarrado ha posat en relleu que “com a club, com a país i com a societat, tenim una missió i aquesta és la de reduir al màxim els accidents, en particular els mortals”. “A partir de l’any 2016, on no es va registrar cap víctima per accident a les vies andorranes, els darrers anys, fins i tot l’any més dur de la pandèmia, les xifres de morts a les carreteres andorranes han estat colpidores considerant les dimensions del territori i la població del país. I cal seguir prenent mesures per reduir a zero els accidents mortals sobre la base d’un compromís col·lectiu”, ha refermat.

El president de l’entitat ha afirmat que “en aquest sentit Missió Zero Accidents és una acció transversal on l’administració pública i l’ACA sumem esforços per augmentar la seguretat dels usuaris de les vies del Principat”.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play